H Huawei πιάστηκε να “κοροϊδεύει” ξανά με φωτογραφίες που δεν ανήκουν στο P40 Pro

Ο Κινέζος κατασκευαστής πιάστηκε να “κοροϊδεύει” ξανά παρουσιάζοντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την επαγγελματική μηχανή Nikon D850 ως φωτογραφίες που έβγαλε το P40 Pro. Η αποκάλυψη της αλήθειας ήρθε από χρήστη του κοινωνικού δικτύου Weibo με την εταιρεία να σπεύδει να αφαιρέσει τις επίμαχες φωτογραφίες και ταυτόχρονα να βγάζει ανακοίνωση απολογούμενη για το λάθος ρίχνοντας το φταίξιμο στον μοντέρ του βίντεο.

Οι επίμαχες φωτογραφίες αποτέλεσαν μέρος μιας σειράς 30 φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν σε διαφημιστικό βίντεο της Huawei που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσκαλέσει λάτρεις της φωτογραφίας να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό τους. Πρόκεται για φωτογραφίες τοπίου οι οποίες δεν τραβήχτηκαν με το P40 Pro όπως εσφαλμένα παρουσίαζε η Huawei.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κινέζικη εταιρεία πιάνεται να “κοροϊδεύει” με φωτογραφίες από επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές τις οποίες παρουσιάζει ως φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με τα smartphone της. Πέρισυ ήταν που έγινε και πάλι θέμα όταν η Huawei δημοσίευσε διαφημιστικές αφίσες με φωτογραφίες που άφηνε να εννοηθεί ότι έχουν τραβηχτεί με το P30 Pro.

Τότε η Huawei είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι “στην πραγματικότητα ήταν αφίσες teaser, και προορίζονται μόνο να υπαινίσσονται τις μοναδικές νέες δυνατότητες που θα είχε η σειρά P30”, σήμερα στο βίντεο με τις φωτογραφίες της Nikon D850, έφταιξε ο μοντέρ.

Αν θυμάμαι καλά ήταν και η Apple πριν μερικά χρόνια που είχε ανεβάσει ένα διαφημιστικό βίντεο που υποτίθεται ότι ένα iPhone τράβαγε βίντεο και αποκαλύφθηκε ότι το βίντεο τράβαγε επαγγελματική κάμερα της Canon…

Keywords