Γυναίκα κάνει έκτρωση γιατί ο υπέρηχος που ανέβασε δεν πήρε αρκετά Like [News & Views]

Σύμφωνα με το περιοδικό de Speld μια 27χρονη γυναίκα από την Ολλανδία όταν ανέβασε μια φωτογραφία από την υπέρηχό της στο facebook και δεν πήρε αρκετά Like. Συγκεκριμένα η Karine Voorthuizen (μητέρα άλλου ενός παιδιού) πήρε μόλις 3 like από τους 282 φίλους της και έτσι αποφάσισε να κάνει έκτρωση. Η ιστορία ανέβηκε στο περιοδικό πριν λίγες μέρες και διαδόθηκε σε κάποια αγγλόφωνα media.

Φυσικά με μια μικρή έρευνα στο Internet μπορεί κανείς να βρει πως το

περιοδικό de Speld είναι σατιρικό και προφανώς η ιστορία αυτή είναι ένα αστείο. Μη μου πείτε όμως πως διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο δεν σκεφτήκατε, έστω και για μια στιγμή, πως υπάρχει μια πιθανότητα (και σχετικά μεγάλη μάλιστα) να είναι πραγματική;

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στον πυρήνα της ζωής μας που η αλήθεια είναι πως έχουμε φτάσει πολλοί από εμάς να περιστρεφόμαστε γύρω απ΄ αυτά, να αποφασίζουμε με βάση αυτά, να κρίνουμε με βάση αυτά. Να στηρίζουμε δηλαδή τον πραγματικό μας κόσμο πάνω στον ιδεατό.

Η είδηση ναι, είναι μια σάτιρα, όμως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι θα θέλαμε να πιστεύουμε. Και δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν στο μέλλον ήταν ακόμη πιο κοντά. Μόνο που τότε δεν θα μας φαίνεται πια τόσο περίεργο.

Βασίλης Δρόλιας, PhD, @basileios
Internet business consultant

Keywords
Τυχαία Θέματα