Google ARCore: Υποστηρίζεται από τα Redmi K20, Note 7 και Motorola One Action

Techblog.gr

Το Project Tango ήταν μία προσπάθεια της Google να ασχοληθεί με τον τομέα της επαυξημένη πραγματικότητας. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε διότι απαιτούσε συγκεκριμένο hardware για να λειτουργεί και έτσι δεν το υιοθέτησαν αρκετά smartphones.

Ύστερα, η Google κυκλοφόρησε το Google ARCore, το οποίο δεν χρειάζεται συγκεκριμένο hardware και είναι πολύ πιο εύκολο να ενσωματωθεί στις συσκευές.

Αρκετές εταιρείες υιοθέτησαν το Google ARCore και έτσι μπορούν να προσφέρουν AR εμπειρία τόσο με τις παλιές όσο και με τις νέες συσκευές τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό διότι η Google πρέπει να κάνει whitelist κάθε συσκευή χειροκίνητα.

Ο λόγος που πρέπει να γίνει χειροκίνητο whitelist είναι διότι η Google συνεργάζεται με τις κατασκευάστριες smartphones ώστε να δημιουργήσουν ένα ειδικό calibration profile για κάθε συσκευή χωριστά. Το calibration profile διαφέρει διότι χτίζεται πάνω στις κάμερες και τους αισθητήρες του smartphone.

Η λίστα με τις συσκευές που υποστηρίζουν το Google ARCore διαρκώς μεγαλώνει και η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε 8 νέες προσθήκες:

Redmi K20Redmi K20 ProMotorola One ZoomMotorola One ActionRedmi Note 7Redmi Note 7 ProVivo iQOOOppo Reno A

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος ενός smartphone της λίστας δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο, διότι η ενημέρωση για το Google Play Services for AR γίνεται αυτόματα. Με το που ενημερωθεί η συσκευή σας με το Google ARCore θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την AR λειτουργία του Google Maps ή να παίξετε Pokémon Go σε AR, και άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα