Για κάθε 2 iPhone 5S η Apple πουλάει ένα iPhone 5C

Μια πρόσφατη ανάλυση από το CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) έδειξε ότι το iPhone 5S πωλείται σε διπλάσιες ποσότητες από ότι πωλείται το πολύχρωμο iPhone 5C. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο πωλήσεων των smartphone της Apple αποτελείται κατα 64% από την πώληση του 5S, 27% από την πώληση του 5C και 9% από την πώληση του 4S.

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως όχι μόνο οι πωλήσεις του

5S είναι διπλάσιες από αυτές του 5C, αλλά πως η Apple φαίνεται να αποφεύγει το φαινόμενο του «καννιβαλισμού», το ρίσκο δηλαδή σχετικά με το ένα μοντέλο να καταποντίσει το άλλο σε συντριπτικό ποσοστό. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι το iPhone 5C δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις αντίστοιχες πωλήσεις του iPhone 4S πέρυσι όταν κυκλοφόρησε ο διαδοχός του, το iPhone 5.

Η ίδια ανάλυση αναφέρει ότι το iPhone 5S φέτος, στο ντεμπούτο του, πούλησε λιγότερο (64%) από το αντίστοιχο ντεμπούτο του iPhone 5 πέρυσι (68%). Σίγουρα οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, και μένει να δούμε τα οικονομικά δεδομένα που θα παρουσιάσει στις 28 Οκτωβρίου η Apple, καθώς και την πορεία των πωλήσεων των iPhone μέσα στο 2014.

iPhone 5S πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
iPhone 5C πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα