Έρευνα αποκαλύπτει ότι βία και video games δεν σχετίζονται

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Oxford Internet Institute, University of Oxford, δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση που να συνδέει τα video games με την επιθετικότητα των εφήβων.

Το παραπάνω αποτέλεσμα είναι κάτι που η κοινότητα των gamers υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά κατά πλειονότητα

δεν ανταποκρίνεται κάνεις στην άποψη τους, πιστεύοντας πως ένας εκ των λόγων που οι έφηβοι δείχνουν σημάδια επιθετικότητας ήταν τα video games.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Andrew Przybylski αναφέρει ότι, η ιδέα ότι τα βίαια video games είναι υπεύθυνα για τη βία στον πραγματικό κοσμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όμως δεν έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες ώστε να ερευνηθεί η κατάσταση με μεγαλύτερη προσοχή.

Η έρευνα πραγματεύεται ότι τα video games είναι δυνατό να προκαλέσουν στους παίκτες ανταγωνισμό, θυμό και γενικά αντικοινωνική συμπεριφορά. Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι τα παραπάνω δεν μπορεί να προκληθούν και από την παρακολούθηση βίαιων αθλημάτων όπως το χόκεϊ επί πάγου, αμερικάνικο ποδόσφαιρο (Ράγκμπι) και επαγγελματική πάλη.

Όμως οι περισσότεροι γονείς επιτρέπουν με μεγαλύτερη άνεση στα παιδιά τους να παρακολουθούν τέτοιου είδους αθλήματα πάρα να απασχολούνται με video games που περιέχουν δράση και “βίαιο” περιεχόμενο ( όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα