Έρχεται το Facebook για παιδιά με απαραίτητη την γονική συναίνεση

01:39 5/6/2014 - Πηγή: TechBlog

Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά βρίσκονται στο Facebook και μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές σε ηλικίες γύρω στα 12-13 το οποίο είναι και το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το Facebook. Όπως φαίνεται όμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να απευθυνθεί και σε μικρότερες ηλικίες με απαραίτητη την γονική συναίνεση όμως.

Σύμφωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο κατέθεσε το 2012 και δημοσιεύεται σήμερα από την Guardian,

το Facebook θέλει να ανοίξει τον δρόμο και για ηλικίες κάτω των 13 ετών οι οποίες θα μπορούν και νόμιμα να φτιάξουν λογαριασμούς στο Facebook με την επίβλεψη των γονιών τους.

Οι γονείς θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν την ταυτότητά τους, ότι δηλαδή είναι πράγματι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού και στη συνέχεια θα μπορούν να φτιάξουν account για λογαριασμό του παιδιού τους.

Ο λογαριασμός αυτός θα δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και υπηρεσίες, θα μπορούν να ελέγχουν τα αιτήματα φιλίας του παιδικού λογαριασμού, εφαρμογές τρίτων που έρχονται μέσω Facebook και παιχνίδια όπως Farmville και Candy Crush.

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των παιδικών λογαριασμών οι κανονισμοί θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και σχεδόν κάθε τι που θα θέλει να κάνει το παιδί θα απαιτείται έγκριση από τον γονέα.


Keywords
Τυχαία Θέματα