Μποζόνιο του Χιγκς, Οι ερευνητές του CERN έρχονται σε επαφή με το «σωματίδιο του Θεού»

15:53 4/7/2012 - Πηγή: TechBlog

Έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τα όσα μας μαυρίζουν την καθημερινότητα, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά προς Γενεύη μεριά και να δούμε σημαντικές ανακαλύψεις να γίνονται αναφορικά με την προέλευση του κόσμου και την πιθανή ανακάλυψη του Μποζονίου του Χίγκς, ενός υποατομικού σωματιδίου που εκτιμάται ότι θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού της Δημιουργίας.

Οι ερευνητές του Επιταχυντή Σωματιδίων του CERN εμφανίστηκαν αρκούντως (σας έλειψε η λέξη;) επιφυλακτικοί στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας

ότι θα έχουν περισσότερα δεδομένα αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2012. Ανάμεσα στους ερευνητές βρισκόταν και ο ίδιος ο κ. Χιγκς, ο βρετανός φυσικός που έδωσε το όνομά του στο επίμαχο σωματίδιο τη δεκαετία του ’60 και δήλωσε: «Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό όσο ζω».

Το Μποζόνιο Χιγκς είναι ένα θεμελιώδες σωματίδιο το οποίο εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη της μάζας στο σύμπαν, για να το πούμε κάπως απλοϊκά, ενώ θεωρείται ότι η ενδεχόμενη ανακάλυψή του είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην ιστορία της επιστημονικής έρευνας. Η ύπαρξη του σωματιδίου δημιουργεί το απαραίτητο πεδίο μέσα στο οποίο τα υπόλοιπα σωματίδια που συνθέτουν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε αποκτούν την μάζα τους, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντική η ανακάλυψη της πηγής πάνω στην οποία εδράζει ο μηχανισμός μελέτης της Θεωρητικής Φυσικής.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα