YouTube: Επίσημη εφαρμογή εμφανίζεται στο Microsoft Store

Φαίνεται πως μετά από τόσα χρόνια, η Google είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μία επίσημη εφαρμογή YouTube στο Microsoft Store. Την ανακάλυψη έκανε ο @Alumia_Italia, ο οποίος βρήκε στο Microsoft Store την εφαρμογή, η οποία δεν έχει γίνει διαθέσιμη ακόμα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για UWP εφαρμογή και όχι για μεταφορά της εφαρμογής του Xbox,

αλλά ούτε Progressive Web App.

Το περίεργο είναι ότι η εφαρμογή είναι λιγότερα από 44MB, κάτι που ίσως σημαίνει ότι πρόκειται απλά για host εφαρμογή της ιστοσελίδας του YouTube. Προς το παρόν δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς ισχύει, καθώς η εφαρμογή δεν εμφανίζεται στο Microsoft Store ακόμα. Τέλος, φαίνεται να είναι neutral έκδοση, δηλαδή υποστηρίζει και συσκευές Windows 10 ARM, κάτι που μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του νέου Surface Pro X ίσως χαροποιήσει τους μελλοντικούς αγοραστές.

https://twitter.com/ALumia_Italia/status/1311745153472892928

Να θυμίσουμε πως εδώ και χρόνια η Google προσπαθούσε να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια έκανε η Microsoft στο να φέρει το YouTube στις πλατφόρμες της. Η αρχή έγινε όταν στις ημέρες των Windows Phone 8 η Google είχε αρνηθεί να κυκλοφορήσει μία έκδοση του YouTube για την πλατφόρμα, ενώ ανάγκασε τη Microsoft να κατεβάσει από το Store την έκδοση που είχε φτιάξει η ίδια. Το τελικό “καρφί” μπήκε όταν σταμάτησε η υποστήριξη του YouTube μέσω του παλιού Edge στα Windows 10 Mobile.

YouTube: Επίσημη εφαρμογή εμφανίζεται στο Microsoft Store - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα