Xiaomi: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για περισκοπική κάμερα με κάθετη τοποθέτηση φακών

19:23 8/7/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Οι πρώτες συσκευές οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με περισκοπικές κάμερες ήταν το Huawei P30 Pro και το Oppo Reno 10 Zoom. Όπως είναι αναμενόμενο θα ακολουθήσουν την τάση και άλλες εταιρείες. Μία εξ αυτών των εταιρειών φαίνεται να είναι η Xiaomi, η οποία κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για περισκοπική κάμερα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού πιστοποιήσεων της Κίνας ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με

την ονομασία “Camera Components and Electronic Devices’”, το οποίο αρχικά είχε κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2018.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει την τεχνολογία της περισκοπικής κάμερας της Xiaomi. Σύμφωνα με το κείμενο στο module υπάρχει ένας κύριος φακός και τουλάχιστον ένας περισκοπικός. Οι δύο φακοί είναι κάθετα τοποθετημένοι, ώστε να επιτυγχάνονται πολλαπλά επίπεδα ζουμ χωρίς να χρειαστεί να αυξηθεί το πάχος του module.

Γενικότερα η Xiaomi δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία της κάμερας, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή σχεδιασμό ή τον τρόπο λειτουργίας της.

Επιπλέον, δεν ξέρουμε αν θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο επερχόμενο smartphone της εταιρείες, αλλά φήμες θέλουν το Xiaomi Mi Mix 4 να είναι εξοπλισμένο με περισκοπική κάμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής προϊόντων της Xiaomi, Wang Teng Thomas, έχει ανακοινώσει πως το Xiaomi Mi Mix 4 θα είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα καλύτερο από τον τον Samsung GW1 64MP. Ίσως τελικά οι φήμες να έχουν κάποια βάση και η Xiaomi να κυκλοφορήσει ένα smartphone με επίκεντρο την κάμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα