Xiaomi Mi Watch: Έρχεται σύντομα και θα τρέχει Wear OS;

Techblog.gr

Η Xiaomi είναι ένα από τα πρώτα ονόματα στον χώρο των wearables χάρη στην προσιτή τιμή και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι συσκευές της. Η εταιρεία έγινε γνωστή στον κόσμο των wearables με τα Mi Band τα οποία τρέχουν λογισμικό της εταιρείας. Σύμφωνα όμως με αναφορά του 9to5Google, η εταιρεία ενδέχεται να ετοιμάζει το Xiaomi Mi Watch που θα τρέχει Wear OS.

Η ιστοσελίδα

αναφέρει ότι στην τελευταία έκδοση του Wear OS, την 2.28, υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν την ύπαρξη μιας υποστηρικτικής εφαρμογής για wearable της Xiaomi.

Αναφορικά, οι κατασκευαστές Wear OS συσκευών έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δικές τους companion apps οι οποίες θα λειτουργούν μαζί με τα δικά τους smartwatches. Συγκεκριμένα, ο κώδικας που ανακάλυψε το 9to5Google είναι ο εξής:

< STRING NAME=”XIAOMI_COMPANION_NAME”>MI WEAR

Η εγγραφή μπορεί να σημαίνει ότι η υποστηρικτική εφαρμογή της Xiaomi θα είναι για τη νέα σειρά wearables της εταιρείας με την επωνυμία Mi Wear.

Επιπλέον, το decompiled OS περιέχει την λέξη κλειδί “Mi Watch” η οποία θα μπορούσε να είναι το όνομα του πρώτου smartwatch της εταιρείας που θα τρέχει Wear OS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ανακάλυψη οδηγεί στο συμπέρασμα της δημιουργίας και κυκλοφορίας του πρώτου Xiaomi Mi Watch. Παλαιότερα, στο Weas OS 2.26 είχαν εντοπιστεί στοιχεία τα οποία υποδείκνυαν την είσοδο της Xiaomi στην αγορά των Wear OS συσκευών. Ο κώδικας που βρήκαν τότε οι leakers ήταν ο παρακάτω:

< STRING NAME=”BAIJI_COMPANION_NAME”>BAIJI COMPANION

Το Baiji είναι ένα κινέζικο δελφίνι το οποίο πλέον έχει εκλείψει. Είναι ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή αυτή ανήκει σε κάποια κινέζικη εταιρεία. Τότε αρκετοί πίστεψαν ότι θα σχετίζεται με το Xiaomi Mi Watch. Ίσως οι υποθέσεις αυτές να δικαιωθούν σύντομα, με βάση πάντα τα νέα ευρήματα του 9to5Google.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία και leaks για το Xiaomi Mi Watch. Ωστόσο, αναμένουμε η εταιρεία όταν το παρουσιάσει να κρατήσει την ίδια ανταγωνιστική τιμολόγηση όπως κάνει και με τα Mi Band.

Keywords
Τυχαία Θέματα