Xiaomi 100W Super Charge Turbo: Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία φόρτισης

11:54 5/2/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Xiaomi έχει παρουσιάσει μια τεχνολογία φόρτισης η οποία υπόσχεται την πλήρη φόρτιση μιας μπαταρίας 4.000mAh σε 17 λεπτά. Σήμερα ο Lu Weibing μίλησε για πέντε τεχνικές δυσκολίες της τεχνολογίας 100W Super Charge Turbo.

Μείωση χωρητικότητας: Με την γρήγορη φόρτιση οι μπαταρίες χάνουν ένα μέρος της χωρητικότητας τους. Υπολογίζεται ότι μια μπαταρία με ταχύτητα φόρτισης 100W χάνει περίπου το 20% της χωρητικότητας της σε σχέση με μια γρήγορη φόρτιση 30W. Αυτό
σημαίνει ότι μια μπαταρία των 5.000mAh πρακτικά έχει χωρητικότητα 4.000mAh.Αρχιτεκτονική: Για την αρχιτεκτονική που κρύβεται πίσω από την τεχνολογία δεν αποκάλυψε πληροφορίες δήλωσε όμως ότι χρειάζεται ένα ultra-high voltage charging scheme.Απόδοση: Σκοπός της εταιρείας είναι όχι μόνο να αναπτύξουν την τεχνολογία φόρτισης αλλά και να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί.Ασφάλεια: Θα προσφέρει ασφάλεια πολλών επιπέδων όπως motherboard, battery, overcharging, voltage κλπ.Πολλαπλά σενάρια φόρτισης: Η εταιρεία υπολόγισε τόσο την ασύρματη όσο και την ενσύρματη φόρτιση.

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες, η Xiaomi φαίνεται πως βρήκε λύση στα προβλήματα αφού ο Lu δήλωσε ότι η τεχνολογία 100W Super Charge Turbo είναι έτοιμη να ξεκινήσει να κυκλοφορεί στα smartphone του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα