Windows Phone, κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη σε βάρος του iOS

H Microsoft προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει ώθηση στα χαμηλά ποσοστά του mobile λειτουργικού της συστήματος, Windows Phone και όπως φαίνεται τα στοιχεία είναι θετικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar Worldpanel, τα ποσοστά του Windows Phone δείχνουν να έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη.

Σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0.7%. Το ενδιαφέρον είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι

από την αύξηση του ποσοστού στο Windows Phone είναι εις βάρος του λειτουργικού συστήματος της Apple. Η Apple χάνει έδαφος σε Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεγαλύτερη πτώση είναι στην Ιταλία όπου το iOS βρίσκεται στο 10.6% σε σύγκριση με το 13.8% που είχε το 2013.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελεί αγορά κλειδί για τη Microsoft, το Windows Phone πήγε από 10% στο 10.3%. Και το Android όμως ακολούθησε ανοδική πορεία με εξαίρεση την Ισπανία όπου πήγε από το 91.2% στο 88.1% για το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου σε σύγκριση με το τρίμηνο του 2013.

Μπορεί στην Ευρώπη να δείχνει μικρά αλλά θετικά σημάδια, δεν είναι εξίσου καλά τα πράγματα και στις υπόλοιπες αγορές. Στην Κίνα το mobile OS της Microsoft είναι μόλις στο 0.6%, μειώθηκε κατά 1.9% συγκριτικά με πέρσι. Στην Αυστραλία έπεσε 1.7% ενώ στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0.8% και πήγε στο 4.7%.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην Ιαπωνία το Android πήγε από το 52.3% που ήταν πέρσι, στο 70.2%. Αντιθέτως το iOS της Apple είχε κατακόρυφη πτώση από το 44.5% στο 27.1%.


Keywords
Τυχαία Θέματα