Windows Phone, Αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό τους στην αγορά. Στάσιμα τα iOS και Android

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων Canalys, το λειτουργικό σύστημα Windows Phone ανέβασε το ποσοστό του στην αγορά το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα iOS και Android παρέμειναν ως επί το πλείστον στάσιμα. Οι αποστολές smartphones

με Windows Phone αυξήθηκαν κατά 185%, στα 9,2 εκατομμύρια τεμάχια σε παγκόσμιο επίπεδο το τρίτο τρίμηνο. Αυτό επέτρεψε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft να κατακτήσει ποσοστό 4% στην παγκόσμια αγορά.

Οικονομικά κινητά τηλέφωνα όπως τα Nokia Lumia 520 και Lumia 521 βοήθησαν σημαντικά για να αυξηθεί το ποσοστό.

Η εταιρεία προβλέπει ότι το λειτουργικό σύστημα Windows Phone θα συνεχίσει να αυξάνει το ποσοστό του σε βάρος των iOS και Android, ειδικά μετά την κυκλοφορία και των Nokia Lumia 1520 και Lumia 929 (στην Αμερική μόνο, για την Verizon) που ενσωματώνουν το ίδιο σχεδόν κορυφαίο hardware (Snapdragon 800, 2GB RAM κ.λπ) αλλά διαφορετική διαγώνιο οθόνης Full HD (6 ίντσες και 5 ίντσες αντίστοιχα) και βασίζονται στο Windows Phone 8 GDR3 update.

Σε 19 χώρες, τα Windows Phone είναι το νούμερο δύο σε δημοτικότητα. Στην Φινλανδία, κατέχει το 39% της αγοράς ενώ άλλες χώρες που είναι η #2 πλατφόρμα είναι το Βιετνάμ (16%), Ιταλία (15%), Ταϊλάνδη (11%), Τουρκία (11%) και Ρωσία (8%). Συνολικά, 250 εκατομμύρια συσκευές διατέθηκαν το τρίτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 44% σε σχέση με το 2012. Η Samsung οδηγεί την παγκόσμια αγορά με ποσοστό 34% ενώ η Apple κατέχει ποσοστό 15%. Στις επόμενες τρεις θέσεις έχουμε τις Huawei, Lenovo και LG κατά σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα