Unreal Engine 5 Demo: Απαιτεί τουλάχιστον μια RTX 2070 SUPER για να τρέξει σε PC

Πριν από λίγες μέρες, η Epic Games παρουσίασε τη νέα μηχανή γραφικών Unreal Engine 5, που μας εξέπληξε με τα εντυπωσιακά γραφικά της. Τρέχοντας σε ένα PlayStation 5, φαίνονται συναρπαστικά τα γραφικά και το μέλλον πολλά υποσχόμενο. Με μια προσαρμοσμένη APU από την AMD, η κονσόλα PS5 διαθέτει 10,28 TeraFLOP υπολογιστικής

ισχύος, η οποία συνδυάζεται με ένα γρήγορο SSD NVMe. Ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να τρέξει ομαλά το εντυπωσιακό demo που είδαμε πριν από λίγες μέρες.

Με αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας, απαιτούνται διάφορα στοιχεία από έναν υπολογιστή για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας μηχανής γραφικών. Ένα από αυτά είναι ένα συγκεκριμένο επίπεδο απόδοσης της κάρτας γραφικών και της αρχιτεκτονικής της, που επιτρέπει την επεξεργασία τεράστιου όγκου γεωμετρίας. Είναι ένας μεγάλος αριθμός teraflops. Επίσης σημαντική είναι και η ικανότητα του συστήματος να φορτώνει και να μεταφέρει αποτελεσματικά πόρους.

Ωστόσο, εάν αναρωτιέστε ποιο είναι το ισοδύναμο hardware που θα χρειαζόταν για να τρέξει σωστά το demo σε έναν υπολογιστή, το World Today News κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER. Η RTX 2070 SUPER διαθέτει 9 TeraFLOPs υπολογιστικής ισχύος και το demo θα τρέχει αρκετά καλά σε αυτήν την GPU. Μέχρι τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα παιχνίδια που βασίζονται στην Unreal Engine 5, οι κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς θα πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμες και δεν θα είναι πρόβλημα γι αυτές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Επίσης δεν θα υιοθετήσουν όλοι οι developers τη νέα μηχανή γραφικών άμεσα και θα υπάρξει αρκετός χρόνο για να κυκλοφορήσει το κατάλληλο hardware.

Keywords
Τυχαία Θέματα