To iOS 14 θα προσφέρει δυνατότητα real time ρύθμισης έντασης του ήχου

Σε μια προσπάθειά της να προστατέψει την ακοή των κατόχων iPhone η Apple προικίζει το iOS 14 με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του ήχου σε πραγματικό χρόνο. Μέσα από τη ρύθμιση αυτή μπορεί κανείς να δει εάν έχει ξεπεράσει τα όρια των decibel και κινδυνεύει η ακοή του από την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές εντάσεις.

Μέσα από το Control Center, οι κάτοχοι συσκευών με iOS 14

και iPad OS 14, θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ένταση του ήχου που φτάνει στα αυτιά τους. Εάν η ένταση αυτή ξεπερνά τα 80 decibel που είναι το όριο θα υπάρχει άλλος χρωματικός τρόπος απεικόνισης της έντασης. Το πράσινο είναι καλό, το κίτρινο θέλει προσοχή και το κόκκινο είναι υπερβολικό.

Για να ενεργοποιήσει κανείς αυτή τη λειτουργία, αρκεί να πάει στα Settings, μετά να επιλέξει Control Center και έπειτα να κάνει swipe προς τα κάτω και από εκεί να επιλέξει την επιλογή Hearing. Εκεί θα πρέπει να γίνει tap στο εικονίδιο με το πράσινο σταυρό για να προστεθεί η δυνατότητα στις διαθέσιμες επιλογές.

Μόλις βάλει ο κάτοχος της συσκευής να ακούσει μουσική, εμφανίζεται η δυνατότητα της παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της έντασης του ήχου, ενώ το χαρακτηριστικό αυτό προσφέρει ακόμα πιο αξιόπιστες μετρήσεις εάν συνδυάζεται η ακρόαση με Apple AirPods ή άλλες συμβατές με το iOS συσκευές ήχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα