To Facebook ρίχνει ένα ακόμα όπλο στη μάχη εναντίον της παραπληροφόρησης

Με αφορμή τα όσα διακινούνται για την COVID-19, το Facebook δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο που θα βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο της πληροφορίας, προτού να γίνει viral. Η λογική πίσω από τη νέα παρέμβαση είναι να υπάρχει περισσότερος χρόνος ελέγχου προτού να εκτοξευθεί η διακίνηση μίας πληροφορίας που δεν είναι αληθής.

Υπάρχει μία ομάδα συνεργατών του Facebook που ελέγχουν τις πληροφορίες

που διακινούνται για φαινόμενα παραπληροφόρησης ή ψευδείς ειδήσεις, αλλά συχνά ο αλγόριθμος του Facebook τις αφήνει να διακινηθούν απλώς και μόνο επειδή συγκεντρώνουν πολλά likes και κοινοποιούνται διαρκώς.

Η πανδημία ήταν η αφορμή να κινητοποιηθεί πιο έντονα ο μηχανισμός ελέγχου του Facebook, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει μία καθυστέρηση στη διασπορά της πληροφορίας και να προκύπτει με αυτόν τον τρόπο ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα προκειμένου να ελεγχθούν καλύτερα οι πηγές.

Ήδη το Facebook έχει ανακοινώσει ότι έχει σημειώσει 98 εκατομμύρια posts ως αναληθή, ενώ έχει προχωρήσει στην αφαίρεση 7 εκατομμυρίων posts που θεωρήθηκαν ως παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό, ανάμεσα στα οποία και ένα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα