Stick-n-Find και δεν θα ξαναχάσουμε τίποτα

Μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά μέσω διαδικτυακής χρηματοδότησης (crowdfunding) στη πλατφόρμα IndieGoGo είναι έτοιμη να βγεί στην αγορά. Πρόκειται για μικρές αυτοκόλλητες συσκευές Bluetooth, στο μέγεθος ενός κέρματος, οι οποίες στέλνουν την θέση τους σε μια εφαρμογή στο Smartphone για άμεσο εντοπισμό.

Όσοι ξεχνάμε πράγματα ή οι γονείς με μικρά παιδιά θα καταλάβουν αμέσως την χρησιμότητα αυτού του gadget. Η εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει εικονικά λουράκια έτσι ώστε εάν κάποιο αντικείμενο μετακινηθεί μακριά μας να μας ειδοποιεί.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, βασίζεται στο Bluetooth 4.0 οπότε χρειάζεται συμβατές συσκευές και η εφαρμογή παίζει σε iOS και Android 4.1 και νεώτερο.
H εμβέλεια της συσκευής φτάνει περίπου τα 50 μέτρα αλλά χρειάζεται οπτική επαφή σε αυτή την απόσταση. Η διάμετρος του Stick-n-Find είναι 24 χιλιοστά, το πάχος 4 χιλιοστά και ζυγίζει 4.5 γραμμάρια.

Τα Stick-n-find bluetooth location stickers αναμένονται στην αγορά τον Απρίλιο, με τις παραγγελίες να γίνονται και απο τον δικτυακό τόπο του κατασκευαστή, σε πακέτα των 3 ($70), 5 ($110), 10 ($210), 20 ($400) και 100 ($2.000)



Keywords
Τυχαία Θέματα