Sony Xperia: Ιδιαίτερα χαμηλές οι πωλήσεις smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Techblog.gr

Το ότι το τμήμα smartphones της Sony δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά είναι γνωστό. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο αποκάλυψαν τα στοιχεία πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου.

Οι πωλήσεις της Sony και των υπόλοιπων εταιρειών

Η Sony δημοσίευσε τα στοιχεία πωλήσεων για το

τρίτο τρίμηνο του 2019 και αποκάλυψε ότι κατάφερε να πουλήσει μόλις 600.000 smartphones. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι ιδιαίτερα μικρό για μία εταιρεία με το μέγεθος της γιαπωνέζικης κατασκευάστριας. Ενδεικτικά, το τρίτο τρίμηνο του 2018 είχε πουλήσει περίπου 1,6 εκατομμύρια smartphones.

Οι 600.000 πωλήσεις μέσα σε ένα εξάμηνο είναι ένας μικρός αριθμός για τον κόσμο των smartphones. Εταιρείες όπως η Xiaomi καταφέρνουν να πουλήσουν το ίδιο πλήθος σε ένα λεπτό, η Huawei πουλάει κατά μέσο όρο τόσα smartphones την ημέρα, ακόμη και η Realme που τώρα επεκτείνεται παγκοσμίως κατάφερε να πουλήσει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα 16 φορές περισσότερα smartphones.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας

Η απόδοση της Sony είναι χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις που είχε κάνει στην αρχή του έτους. Η εταιρεία αρχικά αναμενόταν να πουλήσει 5 εκατομμύρια μονάδες για το οικονομικό έτος από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αποφάσισε να αναθεωρήσει την εκτίμηση αυτή μειώνοντας τον αριθμό σε μόλις 4 εκατομμύρια μονάδες. Και αφού είδε τις αδύναμες επιδόσεις των πωλήσεων το προηγούμενο τρίμηνο, αναθεώρησε εκ νέου και ανέφερε ότι θα καταφέρει να αγγίξει τα 3,5 εκατομμύρια μονάδες.

Θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της;

Ακόμη και αυτό το πλήθος πωλήσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η Sony πούλησε συνολικά 1,5 εκατομμύρια smartphones τα προηγούμενα τρίμηνα. Για να πετύχει τον νέο της “στόχο” θα πρέπει να πουλήσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε έξι μήνες, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020.

Την επίτευξη αυτού του “στόχου” δυσκολεύει περισσότερο το γεγονός ότι η κατασκευάστρια κυκλοφόρησε ελάχιστες συσκευές φέτος. Οπότε, οι πωλήσεις της στηρίζονται κυρίως στα Sony Xperia 5, Xperia 1 και Xperia 10.

Είναι δύσκολο για μία εταιρεία που πουλάει 600.000 smartphones το τρίμηνο να πουλήσει ξαφνικά ένα εκατομμύριο, ειδικά όταν προσφέρει τόσες λίγες επιλογές στον καταναλωτή. Ωστόσο, μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει τι θα γίνει τελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα