Samsung: Οι οθόνες 120Hz LCD είναι το ίδιο καλές με τις οθόνες 90Hz LED

Ένα από τα χαρακτηριστικά των smartphones που γνώρισαν ιδιαίτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο είναι ο ρυθμός ανανέωσης των οθονών τους. Οι εταιρείες έχουν επενδύσει πολλά σε αυτό το κομμάτι, τόσο στις OLED όσο και τις LCD οθόνες. Η Samsung αναφέρει ότι, ως έναν βαθμό, οι οθόνες LCD συγκρίνονται

με τις OLED, και μάλιστα αποδίδουν το ίδιο.

Υπάρχει σημείο σύγκρισης των LCD με τις OLED

Σε μία ανάλυση που δημοσίευσε η Samsung Display στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo αναφέρει ότι στο πόσο ομαλή θα είναι η εμπειρία που προσφέρει μία οθόνη εξαρτάται από τον ρυθμό ανανέωσης και τον δυναμικό χρόνο απόκρισης.

Ο ρυθμός ανανέωσης σε μία οθόνη μετρά το πόσες φορές πραγματοποιείται ανανέωση της εικόνας που προβάλλει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης, τόσο πιο ομαλή είναι η εμπειρία χρήσης που προσφέρει η οθόνη στον χρήση.

Επιπλέον, όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης, τόσο μικρότερο είναι το ίχνος που δημιουργεί μία εικόνα. Η Samsung αναφέρει ότι σε μία οθόνη OLED με 90Hz ρυθμό ανανέωσης το ίχνος αυτό έχει μήκος 0.9 χιλιοστά και σε μία οθόνη OLED με 120Hz ρυθμό ανανέωσης έχει μήκος 0.7 χιλιοστά.

Ομοίως, η δυναμική ταχύτητα απόκρισης των δύο οθονών είναι 14ms και 11ms. Ο χρόνος, ή αλλιώς ταχύτητα, απόκρισης παίζει ρόλο στο πόσο γρήγορα μία οθόνη μπορεί να εξαλείψει το ίχνος που αφήνει μια εικόνα, προσφέροντας πιο ομαλή εμπειρία χρήσης.

Συγκρίνοντας τις LCD με τις OLED, η Samsung αναφέρει ότι μία οθόνη OLED με ρυθμό ανανέωσης 90Hz δημιουργεί το ένα πέμπτο του ίχνους που αποτυπώνει μία οθόνη LCD με τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης. Ωστόσο, όταν αυξήσει κάποιος τον ρυθμό ανανέωσης της LCD στα 120Hz, τότε αυτή δημιουργεί το ίδιο ίχνος με την 90Hz OLED.

Keywords
Τυχαία Θέματα