Samsung: Νέα OLED display με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και blue light

Techblog.gr

Η Samsung ανακοίνωσε νέα OLED display τα οποία θα έχουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα θα εκπέμπουν λιγότερο μπλε φως σε σχέση με τα προηγούμενα display. Η Samsung

είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τόσο OLED όσο και LCD display και σύμφωνα με το Display Mate, η εταιρεία έχει στην αγορά το smartphone με την καλύτερη απόδοση χρωμάτων που έχει δοκιμάσει έως τώρα.

Όσον αφορά τώρα τα νέα OLED display αυτά σύμφωνα με πληροφορίες εκπέμπουν 6.5% μπλε φως σε αντίθεση με το 7.5% των προηγούμενων panel και έχουν 15% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το μπλε φως (blue light) είναι ένας παράγοντας ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ότι διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό των ανθρώπων. Αυτός ο ρυθμός είναι το βιολογικό ρολόι του σώματος και το μπλε φως το διαταράσσει με αποτέλεσμα το σώμα να μην αντιλαμβάνεται ότι έχει νυχτώσει.

Αυτό στην συνέχεια προκαλεί την καταστολή παραγωγής της μελατονίνης μίας ορμόνης που βοηθάει στον ελέγχο του ύπνου και όταν ο ρυθμός διακόπτεται επηρεάζεται και η ποιότητα του ύπνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Samsung,OLED