Samsung: Ετοιμάζει Exynos chip για υπολογιστές Windows;

Μετά την κίνηση της Apple να δημιουργήσει τα δικά της chip ώστε να μεταβεί πλήρως σε ARM αρχιτεκτονική ολόκληρη η σειρά mac, φαίνεται πως και η Samsung θέλει να μπει πιο δυναμικά στο παιχνίδι των ARΜ, δημιουργώντας μία νέα σειρά επεξεργαστών Exynos για να τροφοδοτούν επερχόμενα Windows

PC.

Σύμφωνα με τον leakster @MauriQHD, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει δώσει έγκυρες πληροφορίες σχετικά με επερχόμενα προϊόντα της Samsung, η εταιρεία ετοιμάζει chipsets βασισμένα στον Exynos 1000 και τα επόμενα SoC της, τα οποία θα τροφοδοτούν Windows PC με ARM αρχιτεκτονική. Ο Mauri ισχυρίζεται πως υπάρχει ήδη έτοιμο chip για τροφοδοσία ARM Windows 10, αλλά η εταιρεία δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο SoC στην παρούσα φάση.

Η Samsung ήδη έχει κυκλοφορήσει Windows 10 υπολογιστή με επεξεργαστή Exynos, το Galaxy Book S, όμως θέλει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των ARM. Προς το παρόν, η Qualcomm είναι η μόνη εταιρεία που παράγει ARM επεξεργαστές για Windows, τους Snapdragon 8cx, Snapdragon 8x και Snapdragon 7c. Σίγουρα ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει, πόσο μάλλον όταν η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει συνεργασία με την AMD για να φέρει τις GPU Radeon στους SoC της.

Keywords
Τυχαία Θέματα