Samsung Galaxy tablet, Ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα iPad το 2013, σε αγορές κυριαρχίας της Apple

23:46 4/2/2014 - Πηγή: TechBlog

Η Samsung τέθηκε επικεφαλής αναφορικά με το μερίδιο αγοράς των tablet το 2013 σε τρεις περιοχές του πλανήτη στις οποίες η Apple κυριαρχούσε μέχρι πρότινος, παρά τη μεγάλη δημοτικότητα του iPad, δείχνοντας πως η Samsung ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο και στην αγορά των tablet.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Strategy Analytics και δείχνουν πως η Samsung κυριάρχησε στην ανατολική Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Samsung στις προαναφερθείσες περιοχές για το 2013 ήταν στο 25%, 22.8% και 18.3% αντίστοιχα, με την Apple και το iPad να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς με ποσοστό 22.5%, 22.3% και 17.7% αντίστοιχα. Η «νίκη» της Samsung σε αυτές τις περιοχές γίνεται ακόμα σημαντικότερη αν αναλογιστούμε το γεγονός πως η Apple επικρατούσε στην αγορά που η ίδια δημιούργησε από το 2010 με την έλευση του πρώτου iPad.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως το 2012 η Apple είχε την πλειοψηφία του μεριδίου αγοράς στα tablet για όλες τις περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση αυτή στο γεγονός πως ενώ η Apple παρουσιάζει κάθε χρόνο μόνο ένα tablet, οι ανταγωνιστές της και συγκεκριμένα η Samsung προσφέρουν νέα και περισσότερα του ενός tablet κάθε χρόνο, ικανοποιώντας κάθε πιθανό χρήστη.

Όσον αφορά το 2013, το iPad απέκτησε μερίδιο αγοράς στο 32.7% σε παγκόσμια κλίμακα, με τις παραγγελίες να φτάνουν τα 74.2 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας μείωση 5.7% σε σχέση με το 2012. Παρά τη μείωση αυτή, η Apple είχε τις περισσότερες παραγγελίες tablet από κάθε άλλη εταιρεία στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής, Δυτικής Ευρώπης καθώς και στην Ασία και στις χώρες του Ειρηνικού ωκεανού. Η Samsung αντιθέτως, κατέκτησε το 18.3% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς των tablet το 2013 με τις παραγγελίες να φτάνουν τα 41.7% συσκευές.

Οι προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο, το πρώτο του 2014, αναφέρουν πως η Samsung θα έχει παραγγελίες της τάξης των 14.6 εκατομμυρίων tablet και το μερίδιό της να ανέρχεται στο 23.3% και εαν όντως αποδειχτούν σωστές οι προβλέψεις, η Apple θα χάσει ακόμα περισσότερο μερίδιο αγοράς για το τρίμηνο αυτό και τη Samsung να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο και στον τομέα των tablet.

Keywords
Τυχαία Θέματα