Samsung Galaxy S20 Ultra: Πόσο επηρεάζουν τη διάρκεια της μπαταρίας τα 120Hz

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει σε πολλά flagships του 2020 είναι ο ρυθμός ανανέωσης 120Hz. Η μεγαλύτερη ανησυχία όλων είναι το αν καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από ότι θα έπρεπε. Το YouTube κανάλι Phonebuff πραγματοποίησε μερικές δοκιμές για να δει πόσο επηρεάζει τη διάρκεια της μπαταρίας του Samsung Galaxy S20 Ultra ο συγκεκριμένο

ρυθμός ανανέωσης.

Η διαδικασία δοκιμής περιελάμβανε δύο σκέλη, μία μέτρηση με την οθόνη του Galaxy S20 Ultra ρυθμισμένη στα 60Hz και μία μέτρηση στα 120Hz. Τα αποτελέσματα των δοκιμών πραγματικά θα σας εκπλήξουν.

Δεν ήταν αναμενόμενη τέτοια διαφορά στην αυτονομία

Είναι ξεκάθαρο ότι οποιοδήποτε smartphone καταναλώνει περισσότερη μπαταρία με το ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη ρυθμισμένο στα 120Hz, όμως η διαφορά στους χρόνους είναι εκπληκτικά μικρή.

Συγκεκριμένα, το Phonebuff ανακάλυψε ότι το Samsung Galaxy S20 Ultra έφτασε τις 10 ώρες και 24 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας με την οθόνη μόνιμα ενεργή και ρυθμισμένη στα 60Hz. Ο αντίστοιχος χρόνος για των ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz ήταν 9 ώρες και 25 λεπτά. Η διαφορά είναι μόλις 59 λεπτά ή περίπου 9,5%.

Το Samsung Galaxy S20 Ultra δεν καταναλώνει ούτε 10% περισσότερη μπαταρία με την οθόνη στα 120Hz, σε σύγκριση με την κατανάλωση στα 60Hz. Οι σχεδόν 10 ώρες αυτονομία με ενεργή την οθόνη μπορούν να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, προσφέροντας άνετα μία ημέρα χρήσης με την οθόνη ρυθμισμένη στον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα