Redmi 8 και 8A: Θα χρησιμοποιούν ηχητικά κύματα για να αυτοκαθαρίζονται

Techblog.gr

Η Xiaomi παρουσίασε ένα νέο μυστικό χαρακτηριστικό των Redmi 8 και 8A, το οποίο ονομάζεται sonic dust removal. Ουσιαστικά, με το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι δυνατός ο καθαρισμός των smartphones από σκόνη και υπολείμματα στις γρίλιες του ηχείου με τη χρήση ηχητικών κυμάτων.

Η λειτουργία του sonic dust
removal

Σύμφωνα με τη Xiaomi, τα Redmi 8 και 8A μπορούν να καθαρίζουν τη σκόνη παίζοντας έναν ήχο ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να επιτυγχάνει το μέγιστο εύρος για 30 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μόνο μέσω της αναπαραγωγής αυτού του ήχου τα ηχεία των smartphones θα καθαρίζουν χωρίς να παθαίνουν κάποια ζημιά, εσωτερική ή εξωτερική.

Να σημειώσουμε ότι τα δύο Redmi 8 και 8A διαθέτουν πολυκαρβονικό κέλυφος. Επιπλέον τα smartphones έχουν P2i νανο-επικάλυψη η οποία προσφέρει αντοχή στις πιτσιλιές. Αναφορικά, τα ίδια χαρακτηριστικά τα έχει και το Redmi Note 8 Pro, οπότε ίσως να δούμε τη λειτουργία αυτή και στο συγκεκριμένο smartphone στο μέλλον.

Λειτουργεί όντως η πατέντα της Xiaomi

Η συσσώρευση της σκόνης και των υπολειμμάτων στα ηχεία είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα και η Xiaomi βρήκε μία ενδιαφέρουσα λύση. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουμε θα πρέπει να περιμένουμε τα reviews για να δούμε πως ανταποκρίνεται στον πραγματικό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα