Qualcomm: Νούμερο ένα προτεραιότητα η κυκλοφορία του πρώτου 5G iPhone

Techblog.gr

Ο πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, παρευρέθηκε στην Snapdragon Tech Summit 2019, όπως ήταν φυσικό, και δήλωσε ότι η εταιρεία του σε συνεργασία με την Apple εργάζονται πυρετωδώς για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη κυκλοφορία του πρώτου 5G iPhone.

Τα σχέδια των δύο εταιρειών

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Cristiano

Amon, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την Qualcomm και την Apple η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και κυκλοφορίας του πρώτο 5G iPhone, όσο πιο άμεσα γίνεται.

Ο ίδιος τόνισε ότι, δεδομένης της ανάγκης να βγει το smartphone την κατάλληλη στιγμή στην αγορά, το πρώτο 5G iPhone θα διαθέτει το modem της Qualcomm, αλλά ενδεχομένως όχι όλο το RF front end της εταιρείας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα RF front end περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία ενός κυκλώματος από την κεραία του δέκτη μέχρι και τον μίκτη, και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του σήματος από διάφορα δίκτυα.

Η Qualcomm έχει αποκαλέσει το τελευταίο της Snapdragon modem ως “modem-RF system”, αυτό σημαίνει ότι η επίτευξη του κατάλληλου σήματος απαιτεί τη χρήση των RF front end εξαρτημάτων της εταιρείας.

Αντιθέτως, η Apple σχεδιάζει να συνδυάσει τη δική της τεχνολογία και εξαρτήματα με το modem της Qualcomm, στη σειρά των iPhone 2020. Κάτι που η εταιρεία έχει κάνει και σε παλαιότερα μοντέλα.

Ωστόσο, αν θέλει τα smartphones να έχουν καλή απόδοση σήματος και να λειτουργούν σε κάποια δίκτυα, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει και το RF front end της Qualcomm.

Keywords
Τυχαία Θέματα