Project Scarlett: 8K μέχρι 120fps, ray-tracing, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, SSD και GDDR6 [E3 2019]

Techblog.gr

Πριν μερικές ώρες ήταν το πρώτο μεγάλο keynote της E3 2019. Με τη Sony να λείπει από την εκδήλωση, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Microsoft, η οποία άδραξε την ευκαιρία να κάνει μερικές μεγάλες ανακοινώσεις όπως αυτή της επόμενης γενιάς Xbox με κωδικό όνομα Project Scarlett.

Η Microsoft δεν αποκάλυψε τα

πάντα για την επόμενης γενιάς κονσόλα, αλλά μόνο μερικές λεπτομέρειες για το hardware της συσκευής.

Προηγούμενες φήμες ήθελαν τη Microsoft να κυκλοφορήσει δύο νέες Xbox κονσόλες το 2020, η μία θα είναι ο διάδοχος του Xbox One X και η άλλη ο διάδοχος του Xbox One S. Αν αυτές οι φήμες ισχύουν, τότε οι λεπτομέρειες που μοιράστηκε μαζί μας η εταιρεία αφορούν την ακριβή έκδοση.

Αρχικά, το Project Scarlett θα είναι εξοπλισμένο με ειδική CPU η οποία θα είναι βασισμένο στην Zen 2 της AMD και στην αρχιτεκτονική Radeon RDNA. Επιπλέον η κονσόλα θα έχει GDDR6 μνήμη RAM.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κονσόλα Project Scarlett θα είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από ένα Xbox One X και θα έχει ανάλυση και framerates που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το Project Scarlett θα υποστηρίζει 8K γραφικά μέχρι 120fps, ray-tracing και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, ένας εκπρόσωπος της Xbox δήλωσε ότι η κονσόλα θα χρησιμοποιεί SSD.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Xbox τόνισε ότι η εταιρεία δημιούργησε μιας νέας γενιάς SSD ο οποίος θα χρησιμοποιείται και ως εικονική μνήμη RAM.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, την τιμή, και τα λοιπά. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, και εφόσον η Microsoft άρχισε να μιλά για το Project Scarlett, σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα