PlayStation 5: Τα πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά

Techblog.gr

Το PlayStation 5 καθώς και το Xbox Series X, είναι οι επόμενες κονσόλες της Sony και της Microsoft οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν και να κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος. Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν επίσης πληροφορίες οι οποίες αποκαλύπτουν ορισμένα χαρακτηριστικά

του Xbox Series X ενώ σήμερα διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά και η τιμή του απλού PS5. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι όλα τα παρακάτω αναφέρονται στην απλή έκδοση και όχι σε μία φημολογούμενη Pro έκδοση που θα κυκλοφορήσει παράλληλα.

Χαρακτηριστικά

Το απλό PlayStation 5 λοιπόν ίσως εξοπλίζεται με Zen 2 semi custom CPU των 7nm με 8 πυρήνες και 16 threads και χρονισμό στα 3.86GHz. Τα γραφικά τώρα θα αναλάβει μία πανίσχυρη GPU με αρχιτεκτονική RDNA 2 semi-custom υλοποίηση στα 7nm η οποία θα έχει 56 Compute Units και θα είναι χρονισμένη στα 2.1GHz. Η ιπποδύναμη του συστήματος θα ανέρχεται στα 15.05 TFLOPS.

Όλα αυτά θα συνδυάζονται με 32GB GRDD6 μνήμη RAM η οποία θα έχει bandwidth 1.024GB/s. Τέλος, το σύστημα θα εξοπλίζεται με semi-custom NVMe SSD ο οποίος θα μειώσει σημαντικά τα loading screen. Στην χωρητικότητα τώρα αυτός ο SSD θα φτάνει τα 1.5TB.

Τεχνολογίες

Το PS5 αναμένεται να έχει τεχνολογίες όπως variable rate shading και θα υπάρχει hardware-based ray-tracing το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τις σκιές, αντανακλάσεις κλπ. όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Xbox Series X.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, μία κονσόλα αυτών των χαρακτηριστικών δεν θα μπορούσε να πωλείται στην αγορά με τιμή 499 δολάρια Αμερικής. Βέβαια, όπως γνωρίζουμε τα κέρδη της Sony δεν βασίζονται στις πωλήσεις της κονσόλας πράγμα που σημαίνει ότι ίσως συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό όμως δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Τέλος, το PS5 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο του 2020 και πιο συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα