PlayStation 5 και Xbox Series X: Είναι ήδη ξεπερασμένα σύμφωνα με την Nvidia

Techblog.gr

Συνήθως, κάθε νέα γενιά κονσολών παρουσιάζεται ή και είναι πιο ισχυρή από αντίστοιχα συστήματα gaming υπολογιστών, για συγκεκριμένους λόγους οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του hardware. Ωστόσο, σύμφωνα με την Nvidia, οι RTX κάρτες γραφικών που έχει αναπτύξει είναι πιο ισχυρές από το PlayStation 5 και το Xbox Series X.

Η
μέχρι τώρα πορεία των Nvidia και AMD

Εδώ και χρόνια, η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά των καρτών γραφικών, τουλάχιστον όσον αφορά την απόδοση. Αν όμως κοιτάξουμε την ευρεία εικόνα και εξετάσουμε συνολικά την gaming αγορά, τότε ηγέτης εκεί είναι η AMD της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται στα PlayStation 4 και Xbox One, ενώ θα χρησιμοποιηθούν στα PlayStation 5 και Xbox Series X.

Επιπλέον, μπορεί η Nvidia να συνεργάστηκε με την Nintendo στο Switch και να εφοδίασε την κονσόλα με ένα chip Tegra, αλλά το GameCude και οι Wii κονσόλες χρησιμοποιούν chip της AMD.

Τι ισχυρίζεται η εταιρεία

Στην GTC China 2019, o CEO της Nvidia, Jensen Huang παρουσίασε ένα νέο gaming laptop, το Lenovo Legion Y740. Το νέο laptop της εταιρείας θα είναι εφοδιασμένο με την GeForce RTX 2080, θα έχει πάχος 21 χιλιοστά και θα ζυγίζει 2,5 κιλά.

Ωστόσο, το επίμαχο σημείο της παρουσίασης είναι ότι στην εικόνα που προέβαλε ο Huang φαίνεται ξεκάθαρα πως η εταιρεία αναγράφει το εξής: “RTX 2080 > NEXT GEN CONSOLE”. Με λίγα λόγια, η Nvidia ισχυρίζεται ότι η RTX 2080 είναι πιο ισχυρή από το PlayStation 5 και το Xbox Series X.

Το Lenovo Legion Y740 έχει συγκεκριμένα την GeForce RTX 2080 Max-Q η οποία προσφέρει θεωρητικές επιδόσεις 12,89TF. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι υψηλότερο από τα 12TF που θα αποδίδει το Xbox Series X, και υπερδιπλάσιο από τα 6TF του Xbox One X.

Τα θεωρητικά νούμερα λένε πολλά. Ωστόσο, μόνο το τελικό σύστημα μπορεί να αναδείξει την πραγματική απόδοση μιας κάρτας γραφικών. Οπότε, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα benchmarks του Xbox Series X και του PlayStation 5. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως οι κάρτες της Nvidia είναι ισχυρότερες από τις κονσόλες επόμενης γενιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα