PlayStation 5: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον σχεδιασμό της κονσόλας

Techblog.gr

Παρά το γεγονός ότι απέχουμε αρκετούς μήνες από την κυκλοφορία των Xbox Series X και PlayStation 5, οι επερχόμενες κονσόλες αποτελούν δύο από τα κορυφαία θέματα των τεχνολογικών sites. Μέχρι τώρα, γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον εσωτερικό κόσμο του PS5, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ τον σχεδιασμό του.

Είναι το τελικό design
του PS5;

Για όσους δεν γνωρίζουν, το μόνο που έχουμε δει για το design του PlayStation 5 είναι κάποια διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν το DualShock 5 και μία σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν το dev kit της κονσόλας και το χειριστήριο.

Αυτή τη φορά όμως, διέρρευσαν κάποια σκίτσα τα οποία ίσως δείχνουν την πραγματική κονσόλα. Σύμφωνα με την πηγή, τα σχέδια προέρχονται από πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Sony. Αν και πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πατέντα, ο σχεδιασμός θυμίζει παλαιότερες κονσόλες της εταιρείας και θα μπορούσε όντως να ανήκει στο PlayStation 5.

Όπως βλέπουμε και στα σχέδια, η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony διατηρεί τον σχεδιασμό δύο επιπέδων. Ωστόσο, μία βασική διαφορά που παρουσιάζει το PlayStation 5 με τις παλαιότερες κονσόλες είναι ότι τα δύο τμήματα έχουν τέτοια κλίση που κάνει την προβολή του να θυμίζει το γράμμα “X”.

Επιπλέον, τα σχέδια αποκαλύπτουν κάποια πράγματα για τις θύρες, τις υποδοχές και κουμπιά που θα διαθέτει το PS5. Υπάρχουν δύο USB, η μονάδα ανάγνωσης οπτικών δίσκων, το κουμπί απενεργοποίησης της κονσόλας και το κουμπί εξαγωγής των οπτικών δίσκων.

Τέλος, η κονσόλα έχει πάνω το λογότυπο του PlayStation, της Sony και το νέο λογότυπο του PlayStation 5. Αξίζει να σημειωθεί ότι θυμίζει αρκετά μία φωτογραφία της “πραγματικής” κονσόλας που είχε διαρρεύσει πριν πολύ καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα