Pages Feed στο facebook [News & Views]

Εδώ και λίγες μέρες το facebook ξεκίνησε ένα νέο feed το οποίο παρουσιάζει στους χρήστες όλα τα post από τις «εταιρικές» σελίδες στις οποίες είναι εγγεγραμένος ο χρήστης. Το feed αυτό βρίσκεται στην αριστερή κολώνα, μαζί με τις επι μέρους αναρτήσεις για τις σελίδες που είναι μέλος ο χρήστης και σκοπός του είναι να απομονώσει τους φίλους από τα καθαρά «εταιρικά» ποστ.

Αν και είναι ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση (για το facebook) αυτή η διαφοροποίηση και είναι εντελώς στο πλαίσιο της αναβάθμισης του επιχειρηματικού του μοντέλου (που όπως πολλές φορές έχουμε πει έχει πρόβλημα) είναι δύσκολο να κρίνει κανείς πόσο θα χρησιμοποιηθεί αυτό το feed χωρίς κανένα άλλο κίνητρο προς τον χρήστη για να το διαβάσει. Κι αν ο χρήστης δεν πειστεί για την χρησιμότητά του ή δεν πιεστεί να το χρησιμοποιήσει με κάποιο τρόπο (π.χ. με την άνοδό του σε μια πολύ πιο ορατή θέση) τότε ακόμα και η προσπάθεια του facebook για την προώθηση των promoted posts θα πέσει σε αχρηστία και αποτυχία.

Θα είναι μάλλον πολύ ενδιαφέρον όμως για κάποιον που έχει «εταιρική» σελίδα στο facebook να γνωρίζει από τα στατιστικά του πόσοι είδαν τις αναρτήσεις του μέσα από αυτό το feed.

Βασίλης Δρόλιας, PhD, @basileios
Internet business consultant

Keywords
Τυχαία Θέματα