Oppo: Ξεκίνησε την ανάπτυξη δικού της επεξεργαστή

Techblog.gr

Στην αγορά αυτήν την στιγμή υπάρχουν ορισμένοι κατασκευαστές οι οποίοι αναπτύσσουν τους δικούς τους επεξεργαστές. Αυτοί είναι τρεις από τους κορυφαίους στην αγορά των smartphone και φυσικά μιλάμε για την Samsung, την Apple και την Huawei οι οποίες έχουν τους Exynos, Bionic και Kirin αντίχτοιχα. Στο παιχνίδι αυτό ήθελε να μπει και η Xiaomi με τον Surge S1 ωστόσο τα σχέδια της απέτυχαν.

Το προηγούμενο

διάστημα κυκλοφόρησαν μερικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η OPPO θα δημιουργήσει το δικό της chipset με όνομα OPPO M1. Ωστόσο, το chipset αυτό δεν θα είναι ο κύριος επεξεργαστής αλλά ένας co-processor ο οποίος θα αναλάβει να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας στα smartphone της εταιρείας.

Νέες αναφορές δείχνουν ότι η OPPO χρησιμοποιεί το όνομα “Mariana Plan” για ένα self-developed chip. Επιπλέον, τον Νοέμβριο η OPPO αναφέρθηκε σε αυτό το όνομα σε έγγραφα της εταιρείας. Το project αυτό είχε λάβει υποστήριξη από το OPPO TMG Technical Committee το οποίο έγινε έναν μήνα νωρίτερα.

Ο Chan Yen, είναι ηγετικό πρόσωπο της OPPO TMG Technical Committee και επικεφαλής του τμήματος chip platform της OPPO. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως Τεχνικός Διευθυντής στην Qualcomm έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές στην αγορά των chipset. Τέλος, για την ανάπτυξη των δικών τους chip, η OPPO θα επενδύσει 50 δισεκατομμύρια yuan τα επόμενα τρία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα