Nokia Lumia 710, Τα Windows Phone όπως δεν ήθελα ποτέ να δω

Μου αρέσει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Εχω δοκιμάσει όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη. HTC Titan, Radar, Mozart, Trophy, LG Optimus 7 (άυριο θα δω και το Samsung Omnia

W). Τα Windows Phone ήταν μέχρι σήμερα, ένα χρόνο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν, κάτι το μοναδικό στο μυαλό μου, κάτι σαν το iOS και τα iPhone…

… περιποιημένο λειτουργικό σύστημα, απίθανο smooth, μοναδική αίσθηση χρήσης και μοντέλα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αλουμιμένια σασί, γυάλινη οθόνη καλές κάμερες (όχι πάντα). Όμως σήμερα, η συνάντησή μου με το Nokia Lumia 710, ένα από τα πρώτα «οικονομικό» μοντέλα της Nokia (και της Microsoft) με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Nokia Lumia 710 πλαστικό ολόκληρο με ένα πίσω καπάκι χοντροκομμένο και παχύ. Κουμπιά hard-keys που κάνουν κλικ όταν τα πατάς (να μου πεις και το Optimus 7 είχε, αλλά όχι έτσι) και μια οθόνη LCD με χλωμά χρώματα, μαύρο χρώμα απόχρωσης γκρι και πλαστικό κάλυμε οθόνης που γατζώνει πάνω το δάχτυλο αντί να γλυστράει.

Τιμή; Εκτιμώμενη κάπου γύρω στα 350 ευρώ. Δεν θέλω να βλέπω έτσι τα Windows Phone. Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τα χρήματα να αγοράζουμε κινητά με 500+ ευρώ και είμαι τυχερός που με το Techblog μπορώ να έχω στα χέρια μου όλα τα τελευταία smartphones και tablets χωρίς να χρειάζεται να τα πληρώνω (όχι δεν τα κρατάω, δεν μου τα χαρίζουν, τα επιστρέφω). Αλλά μετά από αυτή μου τη συνάντηση με το Lumia 710 απογοητεύτηκα.

Εντωμεταξύ αν τους επόμενους μήνες η Nokia παρουσιάσει και πιο οικονομικά μοντέλα και στο παιχνίδι μπει και ο Κινέζος ZTE (βλέπε ZTE Tania) στα Windows Phone…; Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, Android θα γίνουμε!

Nokia Lumia 710
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7.5 Mango
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8255 1.4GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.7 ίντσες, 800×480 pixels, LCD
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash, video HD 1280×720 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 119×62.4×12.5 χλστ.
Βάρος: 125.5 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα