Nintendo PlayStation: Το θρυλικό υβρίδιο πουλήθηκε για 360.000 δολάρια Αμερικής

16:46 7/3/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Τον προηγούμενο μήνα, ξεκίνησε η δημοπρασία της ίσως πιο σπάνιας κονσόλας στη Γη, η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ, του Nintendo PlayStation. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και η κονσόλα πουλήθηκε για $360.000 ή περίπου 320.000€, έτσι έγινε η πιο ακριβή κονσόλα όλων των εποχών.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αξίζει ως αγορά

Το Nintendo PlayStation είναι ένα πρωτότυπο από το οποίο είχαν αρχικά κατασκευαστεί 200 κομμάτια, ωστόσο η κονσόλα της δημοπρασίας θεωρείται ότι είναι το τελευταίο αντίγραφο που επιβίωσε.

Αρχικά, το πρωτότυπο

το είχε στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος της Sony, Olaf Olafsson. Όταν ο Olafsson έφυγε από τη Sony για να εργαστεί στην Advanta εγκατέλειψε το Nintendo PlayStation που είχε στην κατοχή του.

Η εταιρεία δήλωσε χρεοκοπία και ξεκίνησε να πουλάει τα υπάρχοντα της. Τότε ήταν που ο Terry Diebold κέρδισε το Nintendo PlayStation σε μία δημοπρασία στην εξωπραγματική τιμή των $75. Ο άντρας τοποθέτησε την κονσόλα στο πατάρι μέχρι που ο γιος του συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για το ξεχασμένο add-on του SNES.

Για την ιστορία το Nintendo PlayStation θα ήταν ένα CD-ROM add-on που θα επέτρεπε στο SNES να τρέχει παιχνίδια μέσω CD. Η Sony ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Nintendo για το πρότζεκτ στο Consumer Electronics Show 1991, αλλά την επόμενη μέρα η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί τελικά με τη Philips.

Έτσι, η συνεργασία με τη Philips γέννησε το αναμφισβήτητα κακό CD-i. Από την άλλη, προς πείσμα όλων, η Sony αποφάσισε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του θρυλικού πλέον PlayStation.

Keywords
Τυχαία Θέματα