Meizu MX3, Exynos 5 Octa με 5.1 ίντσες οθόνη

17:31 2/9/2013 - Πηγή: TechBlog

Δεν έχουμε μόνο ανακοινώσεις από την IFA, αλλά και από την μακρινή Κίνα όπου η Meizu, η κύρια αντίπαλος της Xiaomi, παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα το Meizu MX3. Το Meizu MX3 έχει οθόνη 5.1 ιντσών με την περίεργη, ομολογουμένως, ανάλυση 1800×1080 (15:9 αναλογία), το PPI είναι ~411. Γύρω από την οθόνη το bezel φτάνει στα 2.9 χιλιοστά.

Το πάχος του κινητού είναι 9.1 χιλιοστά ενώ ζυγίζει 143 γραμμάρια. Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιήθηκε

είναι ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε και στο Galaxy S4, της σειράς Exynos 5 Octa 5410. Όσον αφορά την κάμερα, η Meizu, χρησιμοποιήσε 8 Megapixel κάμερα σε αντίθεση με την αγορά που κινείτε προς τα 13 Megapixel. Η κάμερα είναι κατασκευής Sony 3ής γενιάς με f/2.0. Η μπροστινή κάμερα είναι μόλις 2 Megapixel.

Όσον αφορά τον ήχο η Meizu δεν έκανε τσιγκουνιές και εφοδίασε την ναυαρχίδα της με ένα Wolfson τσιπάκι για την αναπαραγωγή του ήχου, ενώ υπάρχουν 3 μικρόφωνα για καλύτερη ποιότητα καταγραφής ήχου είτε για κλήσεις είτε για καταγραφή βίντεο. Στην συνδεσιμότητα το MX3 δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι εφοδιασμένο με NFC, dual-band WiFi, Bluetooth 4.0, GPS ενώ σύμφωνα με το CEO Bai Yongxiang, η κεραία ενισχύθηκε ώστε να έχει καλύτερη λήψη ακόμα και από αυτή του iPhone 5.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.400 mAh, παραγωγής Sony, και σύμφωνα με την εταιρία μπορεί να τροφοδοτήσει το κινητό για 9 ώρες 3G Broswing, 10 ώρες WiFi ή 7 ώρες αναπαραγωγή HD βίντεο κάτι που αμφισβητείται με τα σημερινά δεδομένα. Όσοι ανησυχούν για την θερμοκρασία που αναπτύσσει ο Exynos 5 Octa, ο CEO ανέφερε πως η κατασκευή του Meizu MX3 είναι τέτοια που διαχωρίζει την θερμότητα που παράγει η οθόνη, από αυτή της CPU έτσι το φαινόμενο της αυξημένης θερμοκρασίας θα είναι μικρότερο, μένει να το δούμε στην πράξη. Επιπλέον το κινητό θα υποστηρίζει δίκτυα WCDMA, που αυτομάτως σημαίνει πως θα δουλεύει με τα περισσότερα δίκτυα 3G στο κόσμο, ενδεχομένως και στη χώρα μας.

Τέλος οι τιμές, για τα 16 GB η τιμή είναι 410 δολλάρια ενώ φτάνει έως τα 650 δολλάρια για την έκδοση με τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Όσοι θέλουν να το παραγγείλουν μπορούν από εδώ http://booking.meizu.com/, προσοχή όμως με τα κινέζικα.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα