Lenovo και HP: Κατέχουν το 50% της αγοράς των φορητών υπολογιστών

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, την οποία δημοσίευσε η γνωστή εταιρεία αναλύσεων Strategy Analytics, η αγορά των φορητών υπολογιστών παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 27% ανά έτος, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τη Lenovo και την HP να κυριαρχούν.

Η πανδημία είχε θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις των φορητών υπολογιστών

Σε αντίθεση με την αρνητική επιρροή

που έχει μέχρι σήμερα η πανδημία στην αγορά των smartphones, ο κορονοϊός φαίνεται να έχει επηρεάσει θετικά τον τομέα των φορητών υπολογιστών.

Αυτή η άνοδος οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι, τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, όλοι πραγματοποιούμε πλέον αγορές και πληρωμές online, και τα λοιπά.

Η μισή αγορά ανήκει σε δύο εταιρείες

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν το 50% της αγοράς το κατέχουν μόνο δύο εταιρείες. Στην κορυφή βρίσκουμε τη Lenovo με μερίδιο 25% και με ελάχιστη διαφορά, καθώς κατέχει το 24,8% της αγοράς, ακολουθεί η HP.

Τρίτη έρχεται η Dell η οποία έχει μερίδιο 15,6%, ενώ ακολουθεί η Apple με μόλις 8.5%. Την πεντάδα κλείνει η Acer με μερίδιο 6,7%. Οι υπόλοιπες εταιρείες κατέχουν το 19,4%, αθροιστικά.

Τέλος, η Strategy Analytics σημειώνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν υπολογιστές για την εργασία, το διάβασμα, ή την ψυχαγωγία τους. Ταυτόχρονα, αυξητική τάση παρουσιάζει και η ζήτηση των Chromebooks.

Keywords
Τυχαία Θέματα