Lenovo: Η αναβάθμιση Αυγούστου των Windows 10 μπορεί να χαλάσει τον υπολογιστή σας

Μπορεί τα Windows να είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όμως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχει είναι η συμβατότητα με τα χιλιάδες εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές υπολογιστών. Φαίνεται πως το νέο update μπορεί να είναι καταστροφικό για τους χρήστες συσκευών της Lenovo.

Η Lenovo

προειδοποιεί τους χρήστες της ότι το August 2020 Update της έκδοσης 2004 των Windows 10 μπορεί να βγάλει στους χρήστες Blue Screen of Death (BSoD) κατά τη διάρκεια του boot, στην έναρξη του Lenovo Vantage αλλά και κατά του scan για απειλές μέσω του Windows Defender. Επίσης, η αναβάθμιση μπορεί να μη σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Windows Hello, όπως επίσης να βγάλει πρόβλημα στη “Διαχείριση Συσκευών” σχετικά με το Intel Management Engine και την IR Camera.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι το νέο Enhanced Windows Biometric Security, με την απενεργοποίηση του μέσα από το BIOS Setup -> Security -> Virtualization menu να είναι η μόνη λύση προς το παρόν. Αν απενεργοποιήσετε την εν λόγω δυνατότητα, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αναβάθμιση. Η ιστοσελίδα WindowsLatest αναφέρει πως και άλλες εταιρείες PC έχουν το ίδιο πρόβλημα, όμως προς το παρόν η Lenovo είναι η μόνη που παραδέχεται την ύπαρξη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα