LG: Πατέντα αποκαλύπτει τον αντίπαλο των Galaxy Fold και Mate X

09:24 4/9/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η LG αποφεύγει τις foldable συσκευές και κυκλοφόρησε απλώς μία ειδική θήκη που ενσωματώνει δεύτερη οθόνη στο LG V50 ThinQ. Ωστόσο, εδώ και μήνες κυκλοφορούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που δείχνουν ότι η εταιρεία εργάζεται όντως πάνω σε κάποιο αναδιπλούμενο κινητό.

Όλοι πίστευαν ότι το 2019 είναι η χρονιά του 5G και των foldable smartphones. Για το πρώτο τα πράγματα πάνε αρκετά καλά με τις περιοχές κάλυψης να αυξάνονται

διαρκώς. Όσον αφορά τις αναδιπλούμενες συσκευές δεν θα λέγαμε ότι όλα κύλισαν όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί.

Με το Samsung Galaxy Fold να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει και το Huawei Mate X να αναμένεται σε λίγους μήνες, η LG προχωρά σταθερά προς την υλοποίηση του πρώτου της foldable smartphone το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 και να αποτελέσει τον αντίπαλο των προαναφερθέντων.

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2019, δείχνει μία ακόμη αναδιπλούμενη συσκευή της LG η οποία διπλώνει σε δύο διαφορετικά σημεία. Επιπλέον, το νέο foldable smartphone της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας διαθέτει stylus και φαίνεται πως όταν ανοίγει μετατρέπεται σε ένα tablet με αναλογία οθόνης 16:10.

Σχεδιαστικά το foldable smartphone της LG έχει μικρά bezels στις τρεις πλευρές του και ένα μεγαλύτερο στην τέταρτη, όπου είναι τοποθετημένο το module της κάμερας. Το LetsGoDigital που δημιούργησε τα renders φαντάστηκε ότι στο module υπάρχει μία τριπλή κάμερα συνοδευόμενη από δύο επιπλέον αισθητήρες.

Κατά τα άλλα το μόνο επιπλέον στοιχείο που μας δίνουν τα σχέδια και τα renders είναι ότι η θέση του stylus είναι στον δεύτερο μεντεσέ. Όταν η συσκευή είναι κλειστή υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετηθεί εκεί το stylus.

Μέχρι τώρα, μόνο μία εταιρεία έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει foldable συσκευή. Πρόκειται για το Royole FlexPai το οποίο δεν τα πέρασε και πολύ καλά στα χέρια του JerryRigEverything. Από εκεί και πέρα, δεν θεωρούμε ότι η LG θα ανακοινώσει την παραπάνω συσκευή ή οποιαδήποτε foldable device στην IFA 2019. Ωστόσο, περιμένουμε να δούμε το νέο LG G8X και τι έχει να προσφέρει έναντι του ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα