LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Techblog.gr

Το λογισμικό της LG μερικές φορές μοιάζει λες και έχει μείνει πίσω δύο χρόνια. Οι συσκευές της εμφανίζουν ακόμη προειδοποιήσεις για να μην αφαιρούμε τη μπαταρία. Παρόλο που, όπως όλες οι εταιρείες, έτσι και η LG έχει σταματήσει να κυκλοφορεί συσκευές με αφαιρούμενες πλάτες και μπαταρίες.

Φυσικά όλα τα παραπάνω ήταν μία ενδιαφέρουσα εισαγωγή, διότι στα περισσότερα smartphone της LG αυτή η ειδοποίηση είναι απλά μία υπενθύμιση ότι το software χρειάζεται redesign. Ωστόσο, το παιχνίδι αλλάζει ότι

αναφερθούμε στο LG G8 ThinQ όπου εκεί η ειδοποίηση για την αφαίρεση της μπαταρίας αποκτά εντελώς άλλο νόημα.

Σχεδόν όλα τα smartphone στις μέρες μας έχουν τη μπαταρία σφραγισμένη, αλλά αν κριθεί αναγκαίο μπορούμε να την αντικαταστήσουμε. Μάλιστα έχουμε στη διάθεση μας δύο επιλογές, είτε πηγαίνουμε τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών ή εάν είμαστε πιο τολμηροί και πιάνουν λίγο τα χέρια μας, παραγγέλνουμε μία καινούργια μπαταρία online, τα απαραίτητα εργαλεία και την αλλάζουμε μόνοι μας.

Όμως, όπως ήδη είπαμε όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για LG G8 ThinQ. Η LG δεν αστειεύεται όταν προειδοποιεί να μην αφαιρέσουμε τη μπαταρία της συγκεκριμένης συσκευής, κι αυτό γιατί μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Από ότι φαίνεται η μπαταρία είναι κολλημένη στη θέση της με μόνιμη κόλλα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί. Αν προσπαθήσουμε να την αφαιρέσουμε μπορεί να λυγίσουμε τη συσκευή, κάτι που θα συνθλίψει τα στρώματα ανόδου και καθόδου, μία ζημιά που με τη σειρά της θα δημιουργήσει σπινθήρες, οι οποίοι ίσως προκαλέσουν ανάφλεξη του υλικού της μπαταρίας, επομένως και έκρηξη.

Οπότε, όπως είναι προφανές αν αγοράσουμε ένα LG G8 ThinQ δεν είναι ασφαλές να αντικαταστήσουμε τη μπαταρία, τουλάχιστον όχι μόνοι μας. Αυτό το ανακάλυψε ο JerryRigEveyrthing, καθώς έκανε ένα από τα γνωστά teardown βίντεο του. Η μπαταρία δεν διαθέτει καμία ταινία αφαίρεσης και χρειάστηκε ειδικός διαλύτης ώστε να αφαιρεθεί με τη βία από τη συσκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα