IDC, Τα Windows Phone θα γίνουν μαζικό φαινόμενο το 2016

10:49 8/6/2012 - Πηγή: TechBlog

Μπορεί να λέγεται από πολλούς ότι τα Windows Phone είναι ένα λειτουργικό που δεν έχει πολύ μέλλον, αλλά υπάρχουν και οι απόψεις που λένε ότι το εν λόγω λειτουργικό σύστημα θα τα πάει ανέλπιστα καλά όσο περνούν τα χρόνια και μάλιστα αυτό υποστηρίζεται με ερευνητικά δεδομένα.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να «διαβάσουμε» πίσω από τις γραμμές της έρευνας της IDC, η οποία προβλέπει το πώς θα είναι η αγορά των λειτουργικών των smartphones

από το 2012 έως το 2016. Εκεί βλέπουμε ότι το Android θα είναι ένα από τα κυρίαρχα λειτουργικά κατακτώντας το 52.9% το 2016, με τη Samsung να αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του Android οικοσυστήματος.

Το Windows Phone είναι ο παράγοντας που θα δει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, την μετατροπή του από ένα στοιχείο που απλά συνυπάρχει στην αγορά σε ένα μαζικό φαινόμενο. Η Nokia είναι εκείνη που βοηθά σε αυτό το θέμα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το Windows Phone θα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το 19% της αγοράς smartphones μέχρι το 2016. Οι φίλοι του iOS και του BlackBerry, σύμφωνα με την IDC, θα αρκεστούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Δεν είναι και μικρό αυτό το ποσοστό αν το καλοσκεφτείτε, ειδικά εάν λάβετε υπόψη σας ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ισχυρότατο ανταγωνισμό, από λειτουργικά συστήματα που είναι καιρό εδώ και έχουν καταξιωθεί στο μυαλό του καταναλωτή πολύ προτού να κάνει την εμφάνισή της η πρόταση της Microsoft. Το να καταφέρνεις να κατακτάς τη δεύτερη θέση, εκεί που ήσουν απλός παρατηρητής της αγοράς είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Windows Phone λειτουργικό θα εκμεταλλευτεί την ευκολία χρήσης που προσφέρει και τις χαμηλές του απαιτήσεις από το hardware προκειμένου να εξοπλίσει ολοένα και περισσότερο προσιτές συσκευές, ενώ σταδιακά θα γίνει συνυφασμένο με την έννοια του smartphone, ως ενός εργαλείου, δηλαδή, που εκτελεί σειρά καθημερινών εργασιών με ευκολία, όπως είχε συμβεί και με το Android από την πρώτη παρουσίασή του μέχρι την απόλυτη κυριαρχία της αγοράς. Μετά την πρώτη γνωριμία με το λειτουργικό, ομολογώ ότι δημιουργείται πολύ εύκολα μια σταθερή σχέση μαζί του και κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να μεταφραστεί σε υψηλές πωλήσεις. Εσείς, τι λέτε;

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα