Huawei HiSilicon: Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού ενσωματωμένων κυκλωμάτων στην Κίνα;

17:48 2/4/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Σύμφωνα με τα έσοδα από τις πωλήσεις του τελευταίου έτους, η HiSilicon έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού chip στην ηπειρωτική Κίνα. Οι ειδικοί της βιομηχανίας εκτιμούν ότι το 2019, η HiSilicon αναμένεται να ξεπεράσει την MediaTek και να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού ενσωματωμένων κυκλωμάτων (IC) στην Ασία.

Αν και η

Samsung Electronics έχει επίσης μία μονάδα σχεδίασης IC, το γεγονός ότι λειτουργεί ένα εργοστάσιο κατασκευής ημιαγωγών(fab), δεν την μετατρέπει άμεσα σε εταιρεία σχεδιασμού ενσωματωμένων κυκλωμάτων, με την Fabless μορφή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Digitimes Research δημοσίευσε την λίστα με τις δέκα καλύτερες εταιρείες IC σχεδιασμού, και το χάσμα εισοδήματος μεταξύ της MediaTek και της Huawei HiSilicon είναι περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η MediaTek πέτυχε μόνο 0,9% αύξηση πέρσι, ενώ η HiSilicon της Huawei παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 34,2%.

Ο λόγος για τον οποίο η Digitimes Research εκτιμά ότι η η HiSilicon της Huawei θα γίνει η μεγαλύτερη σχεδιάστρια ενσωματωμένων κυκλωμάτων στην Ασία φέτος, είναι επειδή η Huawei θα κυκλοφορήσει αρκετά προϊόντα στους τομείς 5G, AI και IoT. Επιπλέον, η HiSilicon πραγματοποίησε περισσότερες παραγγελίες με την TSMC κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και κυκλοφορεί περισσότερα chip βασισμένα στην 7nm διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα