Huawei Ark compiler: Αυξάνει την ταχύτητα του συστήματος κατά 44% και τις εφαρμογές τρίτων κατά 60%

Techblog.gr

Με εξαίρεση την Apple η οποία χρησιμοποιεί το δικό της iOS σύστημα, οι περισσότεροι OEM χρησιμοποιούν Android. Ωστόσο, η Google επιτρέπει στους κατασκευαστές να προσαρμόζουν το σύστημα Pure Android όπως κρίνουν οι ίδιοι καλύτερα. Αυτό έχει

ως αποτέλεσμα, η ίδια έκδοση Android να λειτουργεί διαφορετικά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Η Huawei κάνει διαρκώς μεγάλες βελτιώσεις στο EMUI, και τώρα δημιούργησε έναν νέο σύστημα μεταγλώττισης, το Ark compiler.

Κατά την επίσημη παρουσίαση του Huawei P30 στην Κίνα, η εταιρεία ανακοίνωσε το επαναστατικό “Ark Compiler”, το οποίο σύμφωνα με τη Huawei μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος Android μέσω βελτιστοποίησης σε επίπεδο αρχιτεκτονικής.

Η Huawei ισχυρίζεται ότι το Ark Compiler μπορεί να βελτιώσει την ρευστότητα του συστήματος κατά 24%, την ταχύτητα απόκρισης συστήματος κατά 44%, και τις εφαρμογές τρίτων κατά 60%. Ακριβώς όπως και το EMUI το Ark compiler της Huawei είναι ανοικτού κώδικα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technology, Yu Chengdong, κάλεσε τους προγραμματιστές εφαρμογών να εργαστούν σε αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να προσφέρει μία νέα πιο βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες.

Επιπλέον, η Huawei ισχυρίζεται ότι η σειρά P30 έχει βελτιωμένη απόδοση CPU και NPU, και πως χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα αρχείων EROFS η ταχύτητα της τυχαίας ανάγνωσης αυξήθηκε κατά 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα