Hotfile, Έκλεισε και πήρε μαζί και τα αρχεία των χρηστών

Λίγες ώρες αφότου μάθαμε ότι η Hotfile, η γωνστή υπηρεσία file hosting έφτασε σε διακανονισμό με τoν MPAA (Motion Picture Assosiation of America) υπογράφοντας συμφωνία 80 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς καμία προειδοποίηση… κατέβασε ρολά. Με αυτή την δραστική, όσο και ακατανόητη απόφαση, αρνείται την πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία χρηστών και επιχειρήσεων, γεγονός που αποτελεί σοκ.

Αμέτρητοι χρήστες και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν για τα αρχεία τους την υπηρεσία Hotfile

έχουν μείνει «κλειδωμένοι έξω από την πόρτα», χωρίς να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία τους. Η Hotfile δεν έχει ακόμη σχολιάσει την συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη κίνηση, η οποία δεν συντελεί αναμφισβήτητα θετικά στην εικόνα των υπηρεσιών του είδους.

Όπως αναφέραμε η Hotfile έφτασε σε διακανονισμό με τoν MPAA με την συμφωνία να αφήνει περιθώρια στην υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων να συνεχίσει τις δραστηριότητές της χρησιμοποιώντας κάποιο μηχανισμό φιλτραρίσματος, ωστόσο από ότι φαίνεται η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία της. Το μόνο που απέμεινε στην σελίδα είναι το ακόλουθο κείμενο:

«Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που διαπίστωσε ότι η ιστοσελίδα Hotfile.com λειτουργεί κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ο ιστοχώρος έκλεισε οριστικά. Αν ψάχνετε για τις αγαπημένες σας ταινίες ή τις τηλεοπτικές εκπομπές online, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από ποτέ σήμερα για να έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από νόμιμες πλατφόρμες«.

Keywords
Τυχαία Θέματα