HTC U11: Ακυρώθηκε η διάθεση του Android 9 Pie update διότι προκαλούσε soft-brick

12:22 6/6/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Στα τέλη του περασμένου μήνα η HTC ξεκίνησε τη σταδιακή κυκλοφορία της ενημέρωσης για το Android 9 Pie στο HTC U11, ένα smartphone που κυκλοφόρησε το 2017.

Η αναβάθμιση της συσκευής στην τελευταία έκδοση Android είχε αργήσει, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι η Google έχει αρχίσει εδώ και μήνες να δοκιμάζει το Android

Q. Όπως και να έχει, η ενημέρωση ήταν μία θετική έκπληξη για τους κατόχους ενός HTC U11, μέχρι που όλα άλλαξαν.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει τη διάθεση της ενημέρωσης διότι προκαλούσε soft-brick σε αρκετές συσκευές. Ύστερα από την εγκατάσταση της νέας έκδοσης λογισμικού, μερικοί κάτοχοι των HTC U11 δεν είχαν πλέον πρόσβαση στα κινητά τους. Το ξεκλείδωμα με PIN ή μοτίβο δεν λειτουργούσε και οι χρήστες έβλεπαν απλά ένα μήνυμα σφάλματος.

Ευτυχώς οι κάτοχοι HTC U11 που ζουν στην Ταϊβάν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ένα κέντρο επισκευών της HTC όπου οι τεχνικοί θα επιδιορθώσουν τη συσκευή τους. Επίσης, η HTC θα απελευθερώσει στην Ταϊβάν μία νέα ενημέρωση, η οποία θεωρητικά δεν προκαλεί προβλήματα.

Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι κάτοχοι HTC U11 που βρίσκονται εκτός Ταϊβάν θα δυσκολευτούν να επιδιορθώσουν τις συσκευές τους, ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τι θα γίνει με την αναβάθμιση των smartphones στις υπόλοιπες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα