Google, αντικαθιστά τα Nexus με premium σειρά Android Silver;

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google σχεδιάζει να σταματήσει την κυκλοφορία των Nexus συσκευές και να τις αντικαταστήσει με μια πιό premium σειρά, που θα ονομάζεται Android Silver. Με το Android Silver η Google θα επιχειρήσει να επεκτείνει περισσότερο την επιρροή

της στο Android «οικοσύστημα».

Στα σχέδιά της είναι να προσφέρει έγκαιρα τα OS updates με τον τρόπο που το κάνει η Apple, δηλαδή θέλει να φέρει το update την ίδια μέρα για όλες τις συσκευές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα smartphones και tablets από την σειρά Android Silver θα τηρούν τις προδιαγραφές της Google η οποία είναι πρόθυμη να καλύψει την ανάπτυξη και το κόστος των κατασκευαστών. Λέγεται πως η Google είναι πρόθυμη να ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το εγχείρημα της.

Φαίνεται πως θα συνεργαστεί με LG και Motorola σε επίπεδο κατασκευαστών για τις συσκευές Android Silver. Σε μεταγενέστερο στάδιο, Samsung, HTC και Sony θα μπορούσαν να είναι επίσης πιθανοί συνεργάτες.

Δεδομένου ότι το Android Silver θα είναι high-end συσκευή, η Google στοχεύει να συναγωνιστεί το iPhone της Apple αλλά και την ίδια τη Samsung και να ανακόψει την πορεία και τον έλεγχο που έχει στην αγορά ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android συσκευών.

Keywords
Τυχαία Θέματα