Google Chrome, Ξεπέρασε για μία Κυριακή τον Internet Explorer

Η εταιρεία αναλύσεων StatCounter ανακοίνωσε ότι ο Google Chrome ξεπέρασε τον Microsoft Internet Explorer την περασμένη Κυριακή, σαν ο πιο δημοφιλής browser του σαββατοκύριακου. Ακόμη και αν πρόκειται για την πρωτιά μιας ημέρας, δεν παύει

να είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην έρευνα, τα σαββατοκύριακα οι χρήστες επιλέγουν τον web browser της αρεσκείας τους, ενώ τις καθημερινές, οπότε και επιστρέφουν στους εργασιακούς τους χώρους, χρησιμοποιούν τους καθημερινούς browsers που υπάρχουν στα συστήματα της εργασίας τους.

Σε ότι αφορά τα νούμερα, την Κυριακη 18 Μαρτίου ο Chrome συγκέντρωσε την προτίμηση του 32.7% των χρηστων έναντι μεριδίου 32.5% του Internet Explorer. Αντίστοιχα τις καθημερινές τα ποσοστά μεταβάλλονται σε 30% για την Google και 35% για την Microsoft. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ποσοστό χρήσης του browser της Google έχει ανέλθει τον Μάρτιο του 2012 στο 30.8% έναντι μόλις 17% τον Μάρτιο του 2011. Αντίθετα, τα ποσοστά της Microsoft και του Internet Explorer από το 45.1% έπεσαν στο 34.8%, κατά τον μήνα Μάρτιο.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα