Google, Ara Developers Conference στις 15-16 Απριλίου

Η Google εδώ και καιρό εργάζεται πάνω στο Project Ara, μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός καινοτόμου «αρθρωτού» τηλεφώνου που θα μας δίνει την δυνατότητα να επιλέγουμε μόνοι μας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (επεξεργαστή, κάμερα κ.α.) κουμπώνοντας τα στις ανάλογες θέσεις, και κατ’επέκταση θα η υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης.

Η εταιρία ανακοίνωσε το πρώτο Ara Developers Conference στις 15 και 16 Απριλίου στο Mountain View

της Καλιφόρνιας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και μέσω online streaming σε όλο τον κόσμο. H Google ισχυρίζεται ότι το Project Ara είναι σχεδιασμένο για 6 δισεκατομμύρια κόσμο, υποδεικνύοντας το όραμα της εταιρίας για την δημιουργία ενός ιδιαίτερα προσιτού αρθρωτού τηλεφώνου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μία alpha έκδοση του Ara Module Developers” Kit (MDK), στην διάρκεια της οποίας η Google πρόκειται να καθοδηγήσει και να εξοικειώσει τους προγραμματιστές με αυτό.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Google θα ήθελε το κόστος του entry-level unit της συσκευής να μην ξεπερνάει τα 50$, παρέχοντας στον αγοραστή μία οθόνη αφής και μια κεραία WiFi, ουσιαστικά δηλαδή ένα σκελετό πάνω στον οποίο ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Ας περιμένουμε λοιπόν μέχρι τον Απρίλιο, όπου θα αποκτήσουμε πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την φιλοσοφία του project!


Keywords
Τυχαία Θέματα