Gmail, Πλέον θα χρησιμοποιεί μόνο HTTPS για ενδοϋπηρεσιακά μηνύματα

Η Google τα τελευταία χρόνια ενισχύει σταθερά την συνολική ασφάλεια των υπηρεσιών και εφαρμογών της. Η πιο πρόσφατη ενέργεια σε αυτόν τον αγώνα υπέρ της ασφάλειας είναι η χρήση HTTPS και κρυπτογράφησης εξολοκλήρου του Gmail. Από σήμερα, κάθε φορά που στέλνεται ή ελέγχεται Gmail, αυτό θα γίνεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης HTTPS.

Ιδανικά, αυτό σημαίνει πως η επικοινωνία μεταξύ της συσκευής που χρησιμοποιείτε και τους διακομιστές της Google θα είναι ασφαλής, και κανείς δεν θα μπορεί να «κρυφοκοιτάζει» τις συνομιλίες σας. Αυτή η επιλογή φυσικά ήταν δυνατή από το 2010, αλλά πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα μη-ασφαλούς περιήγησης χρησιμοποιώντας το Gmail.

Συνεχίζοντας, η Google από εδώ και στο εξής θα κρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα του Gmail που κινούνται μεταξύ των διακομιστών της. Όταν ανταλλάσσετε mails με κάποιον άλλον χρήστη Gmail, η επικοινωνία σας θα είναι επίσης εντελώς κρυπτογραφημένη. Ο κολοσσός αναζήτησης δήλωσε πως αυτές οι κινήσεις έγιναν κορυφαία προτεραιότητα μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού, εννοώντας φυσικά το σκάνδαλο της NSA.

Δυστυχώς, η Google δεν μπορεί να ελέγξει την ασφάλεια των μηνυμάτων σας όταν αυτά κατευθύνονται προς υπηρεσίες ή παρόχους email εκτός του δικτύου της, αλλά μας χαροποιεί ιδιαίτερα που παίρνει μέτρα για την ασφάλειά μας, μέχρι εκεί που εκτείνονται οι δυνατότητές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα