FCC στις ΗΠΑ, Επανεξέταση των ορίων ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το κινητό τους, για συχνότερες κλήσεις, μεγαλύτερης διάρκειας, γεγονός που έκανε την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commissions-FCC) να αναρωτηθεί κατά πόσο είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν τα όρια ασφάλειας ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία.

Η τελευταία αναθεώρηση των ορίων επιτρεπόμενης ακτινοβολίας από την FCC έγινε το 1996, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα όρια θα επηρεάσει τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Από την άλλη μεριά, αυτό που δεν θα πρέπει να θεωρείται

δεδομένο είναι το ότι η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί βλάβες στην υγεία. Ο δείκτης SAR μας ενημερώνει για τα επίπεδα ακτινοβολίας από την αγαπημένη μας συσκευή.

Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επαρκώς πειστική σύνδεση της ακτινοβολίας των κινητών με προβλήματα υγείας στον άνθρωπο, αλλά οι ανησυχίες παραμένουν, ειδικά όσο αυξάνεται η χρήση του smartphone και μπαίνει σταδιακά σε περισσότερες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple συνιστά τους χρήστες να κρατούν το iPhone σε απόσταση 1.5 εκατοστού για να μην επηρεάζονται καθόλου από την ακτινοβολία.

Οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν, όχι γιατί υπάρχει πανικός, αλλά απλώς και μόνο επειδή χρήστες της κινητής τηλεφωνίας σήμερα είναι περίπου 4.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη και μόνο μία ανησυχία είναι αρκετή για να κινήσει τα νήματα της επιστημονικής διερεύνησης.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα