DualSense: Αυτό είναι το χειριστήριο του PlayStation 5

08:00 8/4/2020 - Πηγή: TechBlog

Οι πληροφορίες για τον διάδοχο του DualShock 4 μέχρι και εχθές το βράδυ ήταν φήμες, με την Sony να παρουσιάζει επίσημα στο PlayStation Blog, το χειριστήριο του PlayStation 5 το οποίο ακούει στο όνομα DualSense. Ας ξεκινήσουμε όμως απευθείας στα χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει το χειριστήριο του PS5.

Όπως θα παρατηρήσατε και από το όνομα η Sony

δεν ακολούθησε την ίδια ονοματολογία αφού ο διάδοχος του DualShock 4 ονομάζεται DualSense. Επιπλέον, το χειριστήριο εκτός από νέο όνομα φέρνει και έναν διαφορετικό σχεδιασμό ωστόσο τα λατρεμένα χαρακτηριστικά που έχει το DualShock 4 δίνουν το παρών ενώ ταυτόχρονα η ομάδα σχεδίασης προσπάθησε να κρατήσει μικρό μέγεθος, βάρος και μεγάλη διάρκεια ζωή στην μπαταρία. Το touchpad στο κέντρο περιβάλλεται από μία μπάρα η οποία θα μπορεί να πάρει διάφορα χρώματα όπως συμβαίνει και στο DualShock 4.

Το χειριστήριο εξοπλίζεται με απτική αφή, τεχνολογία που υπόσχεται μεταφέρει τις δονήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια στον χρήστη. Αλλαγές έγιναν και στα κουμπιά L2 και R2 τα οποία έχουν adaptive triggers και θα δονούνται. Από το χειριστήριο λείπει το “Share” button ωστόσο η Sony θα το αντικαταστήσει με ένα νέο “Create” button για το οποίο θα μιλήσει περισσότερο στο μέλλον. Τέλος, το DualSense έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνομιλούν εύκολα και γρήγορα μεταξύ τους ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο headset συνδεδεμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα