Digea, Προετοιμάσου για τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού

17:47 5/7/2012 - Πηγή: TechBlog

Με βάση Κοινή Υπουρική Απόφαση, στις 20 Ιουλίου 2012 και ώρα 3:00 το πρωί, θα σταματήσει η εκπομπή αναλογικού σήματος μόνο από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός», των δημόσιων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που εκπέμπονται ήδη ψηφιακά. Η ΕΡΤ λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ,

ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας.

Τι ισχύει για την Αττική και τι αλλάζει στις 20 Ιουλίου;
• Η Αττική καλύπτεται από 3 κέντρα εκπομπής: την Αίγινα, την Πάρνηθα και τον Υμηττό.
• Ήδη από το 2010 εκπέμπεται ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.
• Στον Υμηττό μέχρι τώρα υπήρχε παράλληλη εκπομπή ψηφιακού και αναλογικού σήματος.
• Στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.
• Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας. Γενικότερα, με απόφαση της πολιτείας, θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, σε δυο φάσεις:
o Αρχικά στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα δημόσια και ιδιωτικάκανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής
o Η ΕΡΤ – λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων – θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012
• Επιπλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής, που προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 28348/745/19.06.12 (Φ.Ε.Κ Β υπ’ αριθμόν 2019/20-06-2012).

Γιατί πραγματοποιείται η διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττός σε δύο φάσεις;
Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η αιτία που η ΕΡΤ θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012. Οι υπόλοιποι σταθμοί που εκπέμπονται από την ΕΡΤ (ΒΟΥΛΗ, ΡΙΚ κ.α.) θα διακόψουν κι αυτοί την αναλογική τους εκπομπή στις 20 Ιουλίου.

Γιατί δε θα εκπέμψει ψηφιακά και το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας;
Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΚΥΑ 21161/2008, η οποία ορίζει την μετάβαση, το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν μετέχει, στη φάση αυτή, στην ψηφιακή μετάβαση. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένταξης του εν λόγω κέντρου εκπομπής στην ψηφιακή μετάβαση δεν έχει ακόμα ορισθεί.

Θα εκπέμψουν και τα Περιφερειακά Κανάλια ψηφιακά από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός» στις 20 Ιουλίου;
Ήδη από τις 18 Ιουνίου 2010, το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, εκπέμπεται μέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα